Съвместна проверка между Регионалната дирекция за национален строителен контрол и Община

...
</TD
>Съвместна проверка между Регионалната дирекция за национален строителен контрол и Община
Коментари Харесай

Проверяват мълниезащитната система на стадион Дунав

Съвместна инспекция сред Регионалната дирекция за народен строителен надзор и Община Русе ще бъде осъществена през днешния ден в състезателен комплекс " Дунав “.

Представители на способния орган - РДНСК, на концесионера, общински и външни специалисти ще проследят за съществуването, поддръжката и действието на съоръжения за мълниезащита на мястото, където нощес при трагичен инцидент почина дете, а друго е в тежко положение в болница. Те бяха изумени от мълния на едно от подготвителните стадиони на комплекса.

С контракт от 2018 година, подписан при предходното ръководство на Община Русе, спортният комплекс е предан за стопанисване на концесионер. Тъй като той съставлява градеж от трета категория, според нормативната уредба за редовността и сигурността му следи РДНСК, писа DunavMost.com

Информация за отговорностите на етажните собствености ще бъде спусната от локалната администрация и до домоуправителите на територията на общината.

Правилата за отбрана от мълнии са уредени в разпоредба на Министерството на районното развиване и благоустройството, призната през 2010 година Държавата обаче не е основала конструкция, която да я ползва. Задължението по спазването е поверено напълно на притежателите и ползвателите на здания, в тази ситуация на концесионера на спортното оборудване. Те са натоварени с отговорността за поддържането на мълниезащитните уредби.

Община Русе ще обезпечи психическа поддръжка на роднините и околните на двете деца, както и на съотборниците им от ФК " Дунав “. Към сегашния миг по информация на завеждащия интензивното поделение на УМБАЛ " Медика “ положението на второто потърпевшо дете остава тежко. То е сложено на апаратна вентилация и е в медикаментозна кома.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР